SARAJEVO

SAMOVOLJA Bandić ukida parking u Novom Sarajevu

Planirana izgradnja porodičnog savjetovališta

F. NUMANOVIĆ

1.11.2014

Parking iza Doma zdravlja „Omer Maslić" Općina Novo Sarajevo, kojom rukovodi SDA-ov načelnik, uskoro će dodijeliti Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Ministar Muamer Bandić, novopečeni SDA-ovac, odlučio je da na parkingu, gdje stotine građana i uposlenika Doma zdravlja parkiraju vozila, napravi porodično savjetovalište.

Ravan teren

Služba za oblast prostornog uređenja i urbanizma prijedlog odluke dala je na OV Novo Sarajevo, što neki vijećnici nisu željeli podržati.

- Zemljište je na ravnom terenu te služi kao parking s prilazom iz Bihaćke ulice. Komisija za procjenu zemljišta u vlasništvu Općine utvrdila je da kvadrat prostora košta 400 KM. Tako će za površinu od 477 kvadrata Ministarstvo izdvojiti 190.800 KM - navodi se u obrazloženju koje je služba uputila OV.

muamer-bandic

Bandić: Ima se para 

400 KM košta kvadrat

190.000 KM ulaže Ministarstvo

Također, dodaju da se sve radi prema regulacionom planu, odnosno da na ovom zemljištu nikada nije trebao biti parking.

Ministarstvo, koje ima previše socijalnih slučajeva u svojoj nadležnosti, koje porodiljama iz mjeseca u mjesec smanjuje naknade te ukida pravo na dječije doplatke, odlučilo je upravo sada praviti neku zgradu.

Procedura u toku

Kako nam je kazao ministar Muamer Bandić, procedura je u toku i trenutno Zavod za izgradnju KS priprema dokumentaciju.

- Još ne znam kada će izgradnja objekta početi jer je više Zavod upoznat s projektom i cijelom procedurom - kazao je kratko Bandić.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.