SARAJEVO

Počela sanacija klizišta Ugorsko

U vogošćanskoj ulici Muje Šejte do broja 60

E. Mu.

3.11.2014

Radnici firme "Mibral"  započeli su sanaciju klizišta Ugorsko u vogošćanskoj ulici Muje Šejte do broja 60, gdje je, usljed otiskivanja tla došlo do ugrožavanja putne komunikacije i okolnih stambenih objekata. Po riječima Nedžada Đukića, šefa gradilišta firme radi se o vrlo teškoj i zahtjevnoj lokaciji.

- Činimo sve što je u našoj moći da  radove po projektu firme "Winer project" uradimo što brže i kvalitetnije. Teren je vrlo težak za rad, a ono što nas posebno brine jeste blizina instalacija Gradskog vodovoda. Moguće  je da voda koja je prisutna na gradilištu ističe iz  cjevovoda  što može usložniti izvođenje radova i dovesti do novog pomjeranja tla koje bi moglo u potpunosti  onemogućiti  normalan prilaz za oko 200 stambenih jedinica. Iako je rok za završetak ovih radova 60 dana mi ćemo učiniti sve da ga maksimalno skratimo i ljudima ovog kraja obezbjedimo bezbjedan prilaz do kuća, kaže Đukić

nedzad-djukic-2

Đukić: Nadamo se da ćemo radove završiti prije roka

Inače, od maja do danas na području općine Vogošća registrovano je oko 200 lokacija ugroženih klizanjem tla od kojih njih 45 zahtjeva urgentno provođenje sanacionih mjera. Osim klizišta u Ugorskom trenutno je u realizaciji druga faza  sanacije klizišta u naselju Svrake gdje je u maju porušeno osam stambenih objekata a više njih trajno oštećeno, Zukića brdu u Semizovcu i Bušći na Kobiljoj Glavi. Na više drugih lokacija, u sklopu pripreme projekata,  vrše se istražne radnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.