SARAJEVO

GRAS prodaje 58 vozila u staro željezo

NO tvrdi da su vozni park uništili bivši rukovodioci

Autor:J. GAZIJA

4.11.2014

Nadzorni odbor i Uprava GRAS-a odlučili su 58 autobusa, tramvaja, minibusa i trolejbusa, koji su nazivani "grobljem GRAS-a", prodati u staro željezo, saznaje "Dnevni avaz".

Kvar mjenjača

Za opravku ovih vozila, koja su, prema riječima Besima Hamidovića, predsjednika NO, uništili bivši rukovodioci skidajući s njih dijelove, potrebno je nekoliko stotina hiljada maraka pa su ih odlučili prodati!

- Čistimo krug preduzeća od onih vozila koja nam se ne isplati popravljati. Prije prodaje sa svih vozila bit će skinuti upotrebljivi dijelovi. Rashodovat ćemo 27 autobusa, dva tramvaja, sedam minibusa te 22 trolejbusa, jer se radi o vozilima starim više od 35 godina - kazao je Hamidović.

besim-hamidovic

Hamidović: Čistimo krug preduzeća

S vozila su, tvrdi on, vremenom skidani dijelovi kako je kome zatrebalo, a radi se o vozilima koja su zbog kvara mjenjača i sličnih kvarova povlačena iz reda vožnji.

- Zbog nedostatka novca za popravke, rukovodioci sektora su dio po dio skidali i stavljali na druga vozila. Na taj način su ih obezvrijedili i sada smo ih prinuđeni na ovaj način rashodovati, što je žalosno - navodi Hamidović.

Najmanje autobusa

On je istakao da za smanjenje voznog parka Nadzorni odbor GRAS-a krivi sve dosadašnje članove Uprave i izvršne direktore koji su dozvolili da se vozila ogole do te mjere da ih se ne može ni popraviti.

Dodao je da će novac koji zarade od željeza utrošiti za kupovinu novih autobusa i minibusa, kojih trenutno najmanje imaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.