SARAJEVO

Radnici neće na posao bez plaća, ZOI '84 još čeka kredit

Neizvjesna zimska sezona na Bjelašnici i Igmanu

J. G.

5.11.2014

Preduzeće ZOI '84 još nije dobilo kredit od osam miliona KM kojim bi radnicima bile isplaćene plaće te finansirane pripreme za početak nove zimske sezone. Zbog te činjenice, još je neizvjesno hoće li na Igmanu i Bjelašnici ove godine uopće biti skijanja.

U ZOI '84 nemaju novca ni za plaće, a potreban im je i za uređenje staza, provjeru tehničke ispravnosti ski-liftova...

Predsjednik Nadzornog odbora Mehmedalija Hadžović rekao nam je da bi pripreme za novu sezonu, koja bi zvanično trebala biti otvorena otprilike za mjesec, uskoro trebale krenuti, s obzirom na to da su dobili pismo BOR banke, kod koje su predali zahtjev za kredit.

- Danas (jučer, op. a.) će kreditni odbor donijeti odluku hoće li biti potpisan ugovor o zaduženju. Radi se o bankarskim procedurama, na koje mi ne možemo utjecati - kazao je Hadžović.

mehmedalija-hadzovic

Hadžović: Uskoro pripreme za sezonu

Inače, iako nemaju novca i još ništa se nije počelo raditi, Hadžović tvrdi da predstojeća sezona na olimpijskim planinama neće biti upitna.

Predsjednik Sindikata radnika ZOI '84 Alija Hodžić tvrdi da realno stanje mehanizacije u tom preduzeću „niko neće prikazati, jer se ljudi plaše reći u javnosti pravu istinu“.

- Čak smo dobili upozorenja od Uprave da ne izlazimo s informacijama mimo njih. Međutim, ko može kome zabraniti da govori o problemima koje radnici i firma trpe godinama? Mi i dalje tražimo svoje plaće i, čim ih dobijemo, idemo na planine raditi - kazao je Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.