SARAJEVO

Radnici opet izigrani, još nisu dobili plaće

Uprava ZOI '84 produžila agoniju

A. J.

12.11.2014

Radnici preduzeća ZOI '84 uzalud su jučer čekali 14 sati, kada ih je Uprava preduzeća s direktorom Midhatom Hubijarom na čelu trebala informirati o tome je li im na račune leglo 9 i po od 14 zaostalih plaća. Radnici su bili razočarani jer se, kako su nam rekli, ništa nije pomjerilo s mrtve tačke, iako su vjerovali da će od osam miliona KM kredita, koliko je firma uzela, konačno dobiti pošteno zarađeni novac.  

Radnici su se i jučer okupili ispred sjedišta firme očekujući plaće. Predsjednik Sindikata radnika Alija Hodžić rekao nam je da im je na jučerašnjem sastanku direktor tvrdio da je sva papirologija oko kredita završena te da će novac biti uplaćen ove ili naredne sedmice.

- Rekao je da ga ne držimo za tačan datum i uvjeravao nas da je sve završeno. Da je završeno, plaće bi bile na našim računima, a nisu. Skoro svi radnici su vjerovali da će se to dogoditi - pojasnio je Hodžić.

Hubijar je radnicima rekao da su napravili sporazum sa Zavodom zdravstvenog osiguranja da bi radnici ostvarili pravo na besplatno liječenje, ali da će on stupiti na snagu kada Zavodu bude prebačena prva tranša kredita.

No, radnici, tvrdi Hodžić, sumnjaju da će išta od ovoga biti ispoštovano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.