SARAJEVO

Nova zvijezda Pionirske doline dobila ime

Kum imena je Edin Bešlić

Mi.K.

12.11.2014

Antena Sarajevo u saradnji sa Pionirskom dolinom i kompanijom Podravka realizirala je od 27.oktobra do 7.novembra, akciju "Kako ti je ime Lave" u kojoj su slušatelji Antene Sarajevo predlagali ime za novu zvijezdu Pionirske doline.

Na Facebooku Antene Sarajevo pristiglo je više od 700 prijedloga za ime male lavice. Žiri u sastavu Vedad Škapur, veterinar Pionirske doline, Biserka Tanović-Sužnjević, marketing Podravka Sarajevo, Samira Poričanin-Petrešin, programska direktorica Antene Sarajevo i Almir Kurt, kreativni direktor RSG group, donio je konačnu odluku o pobjedniku-kumu imena maloj lavici.

U Pionirskoj dolini danas u 12 sati zvanično je predstavljeno ime nove zvijezde, mala lavica se zove Piolina!

Ponosni kum imena je slušatelj Antene Sarajevo, Edin Bešlić.

piolina

"Prvo kumstvo i to za lava, nije moglo bolje ispasti. Ideja za ime Piolina je izvedenica od Pionirske doline i meni se učinilo simpatično. Mnogo mi je drago da je moj prijedlog usvojen", kazao je kum male lavice.

Poklon paket Lino proizvoda i godišnju porodičnu ulaznicu za Pionirsku dolinu, kum Edin je poklonio djeci iz Dječijeg doma Bjelave. Diplome o uspješno realiziranom projektu sa ponosom su preuzeli i predstavnici Pionirske doline, kompanije Podravka i Antene Sarajevo.

Podsjećamo da su lav Rily i lavica Sarajčica dobili mladunče početkom septembra, a uz pomoć svojih kumova mala lavica je 12. novembra svečano dobila i svoje ime.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.