SARAJEVO

Smrzavaju se i stanari na Alipašinom Polju

Ne prestaju žalbe na rad preduzeća “Toplane”

S. HALILOVIĆ

15.11.2014

Stanari zgrada na Alipašinom Polju, kao i iz ostalih dijelova grada u kojima se stanovi zagrijavaju putem centralnog grijanja „Toplana“, danima se žale da su im radijatori hladni.

Dnevna obustava

Iako iz preduzeća „Toplane“ tvrde da, osim dvosatne dnevne obustave, redovno isporučuju toplotnu energiju, građani nisu zadovoljni. Skoro svi stanovi na Alipašinom Polju nedovoljno su zagrijani, a kada se požale, stanari kažu da im iz „Toplana“ ništa ne odgovaraju niti rješavaju problem.

Vesna Grgić, jedna od stanarki zgrade u A-fazi, kaže da im nikada nije bilo gore, da su radijatori danima hladni.

- U sobama se ne može izdržati bez grijalice. To je dodatni trošak, pa je bolje rješenje dobro se obući. Mnoge komšije su se razboljele. Sreća je pa vani nije mnogo hladno, ali šta će biti kad temperature budu ispod nule - žali se Grgić.

Građanka Suada Pervan tvrdi da, iako je grijna sezona počela prije mjesec, stanovi još nisu topli. Kaže da živi u B-fazi, u zgradi pored kotlovnice, ali ni to ništa ne znači.

Visoki računi

- U stanu sam zbog hladnoće promijenila stolariju. Međutim, time se ništa nije riješilo. Kroz radijatore teče ledena voda - kazala je Pervan.

Na petom spratu zgrade u A-fazi živi Ekrem Vlahovljak, koji nam je rekao da svakodnevno uključuje grijalice.

- Redovno plaćam račune, a grijanje ne dobivam. Stan je mali, ali ne može se zagrijati. Plaćam visoke račune za struju - rekao je Vlahovljak.

grgc-pervan-vlahovljak

Hladno i u Švrakinom Selu

Da situacija nije bolja ni u Švrakinom Selu, kazala nam je Fatima Karas, koja živi u Prvomajskoj ulici.

- Niko ne obraća pažnju na zdravlje građana, a naročito male djece koja provedu po čitav dan u hladnim sobama. Zajedno s komšijama, obraćali smo se na sve adrese, pa i „Toplanama“, ali odgovora nije bilo - kazala je Karas.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.