SARAJEVO

Večeras počela sezona klizanja

Na Trgu djece Sarajeva

Autor:A. Na. - S. H.

15.11.2014

Svečanim programom na Trgu djece Sarajeva danas je u 18 sati otvoreno Ekološko klizalište. Ledena ploha, koja ne zavisi  o vremenskim uslovima, konačno je dostupna svim mališanima, ali i onim starijim klizačima.

Prema najavama, sezona klizanja trajat će do 29. decembra. Posjetioci će se moći klizati svakim radnim danom od 10 do 19 sati, a vikendom od 10 do 21 sat. Kao i prošle godine, cijene su ostale iste, tako da će se iznajmljivanje klizaljki i korištenje klizališta naplaćivati po jednu KM.

Agencija New Event organizator je postavljanja ovog klizališta, koje organizira već petu godinu zaredom, a Jasmin Mehaković kazao je da će sezona klizanja trajati do 29. decembra.

- Posjetioci će se moći klizati svakim radnim danom od 10 do 19 sati, a vikendom od 10 do 21 sat. Kao i prošle godine, cijene su ostale iste, tako da će se iznajmljivanje klizaljki i korištenje klizališta naplaćivati po jednu KM - kazao je Mehaković.

On je dodao kako mu je drago da su večerašnji događaj posjetili i hokejaši iz Saveza hokejaša i time uljepšali ovaj događaj.

Bakir Begović učenik 6. razreda osnovne škole, koji već četiri godine trenira hokej došao je večeras sa ocem na otvorenje klizališta.

- Pokušat ću da svaki dan nakon škole dođem i da kližem sa prijateljima, kazao je Bakir.

Foto: S. Halilović

Bakir Begović učenik 6. razreda osnovne škole

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.