SARAJEVO

Anketa u Sarajevu: Da li bi ste tužili nadležne organe i tražili odštetu u slučaju napada pasa lutalica

Sve veći problem u glavnom gradu

Autor:Al. Ka.

18.11.2014

Sve su učestaliji napadi pasa lutalica na građane Sarajeva. Povodom tog problema pitali smo građane glavnog grada Bosne i Hercegovine da li bi ukoliko bi postali žrtva ugriza psa lutalice tužili nadležne organe i tražili odštetu za nanesenu bol.

Mak Zovkić nam je rekao kako ne bi tužio nikada nadležne organe niti bi tražio odštetu jer kako i sam navodi vlasnik je psa.

mak-zovkic

Zovkić: Ne bih tužio nadležne organe

"Sve ima svoj razlog pa i psi, mada smatram da to u većini slučaja rade zato što su gladni, povrijeđeni i slično - kazao je Zovkić.

Također, Asaf Demirović nam je rekao kako su njegove sinove već napali psi i ugrizli ih i da smatra kako nadležni organi trebaju bolje raditi svoj posao.

asaf-demirovic

Asaf: Psi prepušteni sami sebi

"Nikoga nisam tužio niti tražio oštetu, ali svakako da nadležni organi moraju bolje raditi svoj posao jer ovo zaista ide u nedogled, psi su prepušteni sami sebi - rekao je Asaf.

Aldijana Karalić nam je rekla da do sada nije imala problema sa psima.

aldijana-karalic

Karalić: Nije problem u psima, već u onima koji su zaduženi za njih

"Do sada nisam imala problem sa psima, ali sve da i dođe do tog ne bih tražila odštetu, jer nije problem u psima nego u onima koji su zaduženi za njih. Stanje u kakvom se nalaze ih navodi napadaju ljude", istakla je Aldijana.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.