SARAJEVO

Profesionalna vatrogasna brigada pojačana vozilima koja koštaju oko 750.000 KM

Zvanična predaja održana na Stupu

Z. Ka.

20.11.2014

Civilna zaštita Kantona Sarajevo danas je zvanično predala dva specijalna vozila Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS, a ključeve je preuzeo komandant brigade Ismet Tucak.

Primopredaja je izvršena u operetivnom sektoru na Stupu uz prisustvo Zlatka Petrovića, ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša KS, Mustafe Kovača, direktora Kantonalne uprave CZ, predstavnika firme iz Rijeke iz Hvatske koji su bili zaduženi za izradu kompletnog vozila, vatrogasaca iz Mostara i PBV-a KS.  

-Ovo pokazuje ozbiljnost i organizaciju Uprave Civilne zaštite KS, način trošenja namjenskih sredstava, i sigurno predstavlja podsticaj za bolji rad PVB-a – kazao je Petrović.

Prema riječima Ismeta Tucaka, saradnja sa CZ je na jako dobrom nivou, i zahvaljujući njima PVB-a ima nove radnike, a uskoro će biti primljeno i 16 novih pripravnika.

-Osima pojačanja sa novim osobljem,ova vozila će nam itekako dobro doći, poosebno jer dva starija premještamo u stanice u Hadžićima i Vogošći. Pred nama su novi projekti i nova ulaganja, a CZ KS ima veliku ulogu u poboljšanju uslova u kojima radimo – kazao je Tucak.  

Mustafa Kovač naglasio je da je najvažnije to što su vozila jako kvalitetna i specificirana, što će doprinijeti mnogo boljoj organizaciji i budućim intervencijama. Prema njegovim riječima uskoro će biti realizirana nabavka od 200 intervencijskih uniformi, dizalica od 25 metara, i popunjavanje brigade novim vatrogascima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.