SARAJEVO

Napravili kružni tok u koji autobus jedva uđe!?

Još jedan "vizionarski" projekt Nedžada Koldže

F. N.

21.11.2014

Izgradnja kružnog toka u Velešićima trebala bi biti završena sutra, a projekt u koji je načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo (SDA) spiskao čak 230.000 KM nije riješio ogromni problem gužvi na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Muhameda ef. Pandže.

Da stvar bude gora, kružni tok koji je izgrađen kao privremeno rješenje napravio je dodatne zastoje u saobraćaju, pravi gužve i zastoje. Ovakvo rješenje novosarajevskog načelnika izazvalo je ogorčenje građana i vozača.

Zbunjeni vozači

Prva je na društvenim mrežama reagirala Ivana Marić, poznata politička analitičarka, koja je kazala da je mnogo lakše bilo prije izgradnje kružnog toka.

- Ostavljen je veliki prostor za saobraćajne nezgode, jer su vozači potpuno zbunjeni. Pješaci nemaju gdje. Vozila iz jednog pravca prolaze ravno kroz kružni tok i pri tome ne poštuju pravilo prednosti vozila koja se već nalaze u kružnom toku. S obzirom na to da nisu riješili problem gužvi, otvara se prostor za sumnju da je ovaj projekt pravljen iz nekih drugih razloga - ogorčena je Marić.

ivana-maric

Oštra reakcija Marić na društvenim mrežama

Kako nam je kazao sugrađanin Jasmin Krnjić, izgradnjom kružnog toka samo su se stvorile veće gužve.

- Kada se ulazi u kružni tok, ima samo jedna traka, a trebale bi biti minimalno dvije. Ulice su mnogo uže nego što bi trebale biti. To vozačima stvara dodatne probleme, pogotovo kada se zaglavi kamion ili autobus, koji jedva mogu proći - kazao je Krnjić.

nedzad-koldzo

Koldžo: Katastrofalno rješenje

Česti udesi

Vozač Rajko Ljubenković, također, nije zadovoljan, jer smatra da su ne samo vozači ugroženi, jer moraju dugo čekati, nego i pješaci kojima je skoro nemoguće prijeći ulicu.

- Semafori koje imaju u naselju trenutno ne rade, a kada prorade, bit će još veći haos. Samo su zakomplicirali i sigurno će često biti udesa, jer se vozači ne snalaze - dodao je Ljubenković.

untitled-3

Ministar se ogradio od odgovornosti

Ministar saobraćaja Jusuf Bubica ogradio se od katastrofalnog rješenja tvrdeći da je kompletan projekt radila Općina Novo Sarajevo.

- Njihova služba je uradila cijeli taj projekt, u saradnji s Direkcijom za ceste, a Ministarstvo je samo izdalo saglasnost - rekao je Bubica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.