SARAJEVO

Stanovnici Nahoreva i ovu zimu dočekat će bez vode

Počelo rješavanje prepreka za gradnju novog vodovoda

A. J.

23.11.2014

Problem rješavanja vodosnabdijevanja područja Nahoreva konačno će se pomjeriti sa mrtve tačke nakon što je Vlada Kantona Sarajevo na posljednjoj sjednici prihvatila odluku o utvrđivanju javnog interesa za gradnju vodovoda s izvorišta Klanice.

To nam je potvrdio ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatko Petrović tako da su se stvorili uvjeti za rješavanje imovinskopravnih odnosa na trasi gdje je planirana gradnja vodovoda, putem kojeg bi se snabdijevala naselja Nahorevo, Nahorevska Brda, Muharemovići i Selja.

Podsjećamo da su iz Općine Centar najavili da će ovog mjeseca biti završen glavni projekt, koji radi Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta, nakon čega će zatražiti saglasnost komunalnih preduzeća.

- Općina će se tom dokumentacijom obratiti Gradskoj upravi za dobivanje odobrenja za građenje. Isto tako, Općina Centar će u svom budžetu, na osnovu glavnog projekta, koji će utvrditi sve neophodne elemente, planirati potrebna sredstva za gradnju vodovoda s izvorišta Klanice - naveli su iz Općine.

No, stanovnici Nahoreva i ovu zimu će dočekati bez vode pa su primorani koristiti vodu iz buradi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.