SARAJEVO

U Vogošći svečano otvorena nova zgrada Fakulteta za upravu

Pridružena članica Univerziteta u Sarajevu

E.M.

27.11.2014

Rektor sarajevskog Univerziteta Muharem Abdispahić danas je u Vogošći, svečanim presjecanjem vrpce, zvanično otvorio novu zgradu Fakulteta za upravu koji kao pridružena članica Univerziteta u Sarajevu djeluje od svog osnivanja 2005.godine do danas.

Tom prilikom  održana je i prigodna svečanost na kojoj su prisustvovali predstavnici javnog i kulturnog života Kantona Sarajevo. O značaju ovog fakulteta govorili su Nezir Krčalo, Muharem Abdispahić, Edin Smajić, načelnik općine Vogošća i Munib Tahirović, osnivač  fakulteta.

- Imamo novu viziju u individualnom radu sa studentima kao i sveobuhvatnom pristupu nastavnom procesu, te na taj način pomažemo razvoj države i javnog sektora. Neobično mi je drago što sam ostvario svoj san i dočekao trenutak da naš fakultet dobije vlastiti prostor. Fakultet za upravu ima ambiciju da se uključi u reformske procese u oblasti javne uprave. U tom pogledu obrazuje kadrove koji će moći kvalitetno odgovoriti zahtjevima tih procesa. Ovaj prostor nam omogućava da potvrdimo svoj kvalitet i vrijednost na tržištu rada. Inače, fakultet je dobio nacionalnu akreditaciju u okviru akreditacije Univerziteta Sarajevo, a sada nam predstoji i međunarodna akreditacija naših programa - rekao je Munib Tahirović.

- Otvaranjem  Fakulteta za  upravu u Vogošći našoj općini se  ponovo  vratio status univerzitetskog centra kojeg je ona izgubila nakon što je iz, u ratu devastiranog objekta, Saobraćajni fakultet svoje sjedište prebacio u Sarajevo, rekao je Edin Smajić, načelnik općine Vogošća.

Zaslužnim ustanovama i pojedincima Munib Tahirović je uuručio prigodne zahvalnice a najboljim studentima priznanja za uspjeh u radu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.