SARAJEVO

Promijenili Statut da zaposle načelnikovog šefa

Borba za novogradsko preduzeće “Lokom”

Autor:A. NALO

28.11.2014

Da bi što lakše u preduzeće "Lokom", koje upravlja objektima u vlasništvu Općine, zaposlili i uhljebili stranački kadar, Općina Novi Grad, s načelnikom Semirom Efendićem (SDA) na čelu, nedavno je promijenila Statut ove firme.

Naime, u prethodnom tekstu Statuta bilo je navedeno da izvršni direktor „Lokoma“ mora imati visoku stručnu spremu i pet godina radnog iskustva, a sada je dovoljno da ima samo visoku školsku spremu! Tako piše u konkursu koji je raspisala Općina, a koji je objavljen u “Službenim novinama KS”.
 
Izmjene Statuta, kako saznajemo, izvršene su da bi u direktorsku fotelju "Lokoma" zasjeo sadašnji v. d. direktora Ramiz Duraković, koji je u prošlom mandatu bio predsjedavajući Kluba vijećnika SDA Novi Grad. Duraković je ranije bio šef Efendiću, koji je tada bio predsjednik omladine novogradske SDA i zadužen za slanje dopisa novinarima.

Da će na čelo „Lokoma“ Duraković sigurno doći, potvrdio nam je i član Nadzornog odbora te firme Asim Radeljaš.

- Nedavno je Općinsko vijeće Novi Grad izmijenilo Statut i prema njemu više Nadzorni odbor neće imati pet, već tri člana i to će se primjenjivati od 13. decembra, kada istječe mandat sadašnjim članovima. Nakon završenog konkursa mislim da će direktor biti Duraković - kazao je Radeljaš.

lokom-danas

Faksimil najnovije Efendićeve odluke

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.