SARAJEVO

Kružni tok Nedžada Koldže posvađao Kanton i Općinu

Načelnikov „vizionarski“ projekt - promašaj godine

F. N.

28.11.2014

Kružni tok koji je Općina Novo Sarajevo, s načelnikom Nedžadom Koldžom (SDA) na čelu, izgradila na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Muhameda ef. Pandže građani ove općine već su prozvali „kružni tok Nedžada Koldže“! Loše urađena raskrsnica, za koju je izdvojeno oko 230.000 KM, iako se radi o privremenom rješenju, izgrađena je upravo na Koldžinu inicijativu.

Krenulo naopako

Da se radi o katastrofalnom projektu, jer autobusi i veća vozila jedva ulaze u kružni tok, potvrđuje i ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica, koji se na svaki mogući način ogradio od izgradnje „kružnog toka Nedžada Koldže“.

Iz Općine su, međutim, krivicu za loše urađen kružni tok sa samo jednom trakom, što je, prema ocjenama stručnjaka, rijetko gdje viđeno rješenje, pokušali prebaciti na Ministarstvo saobraćaja KS, tvrdeći da je ono dalo saglasnost za gradnju.   

- Nisam ja dao nikakvu saglasnost, nego nadležne službe Ministarstva. Mi se ni na koji način nismo uključili u ovaj projekt, jer je Općina, odnosno načelnik Nedžad Koldžo, izdala građevinsku dozvolu i dala novac za projekt. Sad kad je krenulo naopako, Koldžo se ponaša u skladu s onom starom „Brigo moja, pređi na drugoga“. Ne može to tako, jer to je isključivo projekt Općine - izričit je Bubica.

koldzo-bubica

 

Građani su mišljenja da su izgradnjom „kružnog toka Nedžada Koldže“ bačene pare, jer se ništa nije riješilo, gužve su i dalje nesnosne. Vozači su nezadovoljni zbog jedne trake, a za pješake ne postoje nikakvi znakovi za prijelaz.

Pogoršali stanje

Sugrađanin Šahmo Muharemović kazao nam je da su na ovaj način samo pogoršali stanje na raskrsnici koja je bila i ostala veliki problem.

- Kružni tok je uzak i vidi se da je napravljena velika greška. Ne može se praviti kolona u kružnom toku. Trebali su još metar do dva proširiti, ako su već mislili praviti nešto ozbiljnije i ne bacati džabe pare - kaže Muharemović.

muharemovic

Muharemović: Pogoršali stanje

Gužve su veće

Pješak Tarik Jajahodžić nije zadovoljan rješenjem u Velešićima i tvrdi da novac nije trebalo bacati na privremena rješenja.  

- Nisu ni trebali raditi ako već neće biti dvije trake. Gužve se nisu smanjile, štaviše, sad su veće i ne zna se ko ima prednost - ogorčen je Jajahodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.