SARAJEVO

Primorani pješačiti na 21. sprat jer ne radi lift

Problem oko 300 stanara nebodera u Hrasnom

F. N.

29.11.2014

Stanari koji žive na Trgu heroja broj 16 u neboderu koji ima 21 sprat primorani su se kretati stepenicama jer od dva lifta koja imaju jedan ne radi nikako, a drugi je u kvaru skoro svako drugi dan. U haustoru živi oko 300 stanara. Kako nam je kazao njihov predstavnik Rasim Merdanović, lift je napravljen 2004. godine, a otad počinju i problemi.

- To nije teretni lift, već automatik, pa se često kvari. Zbog toga su penzioneri, bolesni i stariji stanari primorani pješačiti uz stubište. Slao sam dopise načelniku općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži (SDA), ali nikada ništa nije urađeno - ogorčen je Merdanović.

Predstavnik stanara kaže da je pomoć tražio od Mjesne zajednice, Općine Novo Sarajevo, Ministarstva stambene politike KS, ali svi su ga odbili.
 
- Nekoliko puta sam ga molio i uvijek je rekao da Općina nema novca. Nevjerovatno je da nikoga na brine to što ljudi moraju pješačiti na 21. sprat! Najveći su problem starije osobe koje žive same. Kada lift ne radi, često se desi da ostanu gladni jer im nema ko donijeti ni hljeb - dodao je Merdanović.

On je naglasio da će pisati peticiju te da će na sve načine pokušati riješiti dugogodišnji problem s kojim se suočavaju stanari ovog nebodera.

Ministar stambene politike Čedomir Lukić (SDA) kazao nam je da u ovom trenutku nema nikakvih mogućnosti za sanaciju lifta. Slično nam je rečeno i u Općini Novo Sarajevo - da nemaju novca i da nisu nadležni!?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.