SARAJEVO

Toplane za novembar smanjuju račune

Zbog prekida u isporuci toplotne energije

Onasa

1.12.2014

Komunalno javno kantonalno preduzeće (KJKP) "Toplane - Sarajevo" d.o.o. saopćilo je da će računi centralnog grijanja za mjesec novembar 2014. godine biti umanjeni korisnicima centralnog grijanja u Sarajevu, zbog dvosatnih dnevnih prekida u isporuci toplotne energije koji su bili na snazi od 23. oktobra do 13. novembra  2014. godine u terminu od 12.00 do 14.00 sati.

Umanjenje će biti izvršeno shodno broju sati negrijanja i obustave isporuke toplotne energije i to za korisnike stambenog prostora 8,30 posto i za korisnike poslovnih prostora 4,20 posto.
 

Prekid u isporuci toplotne energije je prouzrokovao umanjen dotok prirodnog gasa kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, nakon čega je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS),  a radi održanja gasnog sistema, dalo saglasnost KJKP "Toplanama - Sarajevo"  d.o.o. za dvosatni dnevni prekid u isporuci toplotne energije.
 

KJKP "Toplane - Sarajevo" apeluju na korisnike centralnog zagrijavanja, da u cilju održanja cjelokupnog energetskog sistema KS, uredno izmiruju svoje obaveze plaćanja usluge prema Toplanama, navodi se u saopćenju KJKP "Toplane -  Sarajevo" d.o.o..(

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.