SARAJEVO

Ugovori su sklapani za poslove značajne za Grad

Gradonačelnik reagirao na spisak koji je dostavio vijećnicima

Autor:A. Na.

2.12.2014

Nakon što su gradski vijećnici tražili spisak svih ugovora o djelu koji su potpisani u posljednje dvije godine, prvi čovjek grada Ivo Komšić dostavio je listu sa 45 imena. Međutim, gradski vijećnici zamjerili su gradonačelniku to što nije dostavio i cifre koje su isplaćene iz gradske kase.

Reagirajući na dostavljeni spisak koji je objavljen u našem listu, Komšić je jučer u saopćenju za medije kazao da je potpisao ove akte te je odbacio tvrdnje da se radi o sumnjivim poslovima.

eko-huseinovic

Huseinović: Nema novih upošljavanja

- Ugovori nisu sklapani za „sve i svašta", već za poslove i usluge kao što su izrada suvenira, scenski nastup, selekcija nagrada, izrada elaborata o kulturno-historijskim spomenicima i gradskim infrastrukturnim projektima, izrada cvjetnih aranžmana, izrada režije i scenarija, usluge dirigiranja, najam nakita i svečanih haljina... - stoji između ostalog u saopćenju Komšića.

Vijećnici su, međutim, drugačijeg stava. Vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH Enes Huseinović smatra da se iz odgovora, odnosno dostavljenog spiska, može zaključiti da je gradonačelnik Komšić zaključak Gradskog vijeća da ne može biti novih upošljavanja u Gradu pokušavao zaobići sklapanjem ugovora o djelu.

Robert Pleše iz Naše stranke, koji je i pokrenuo inicijativu da se dostave spiskovi, ranije je naveo da postoji sumnja da dio ugovora nije obznanjen javnosti u ovom izvještaju.

robert-plese

Pleše: Pokrenuo inicijativu

- Zatražit ćemo da se utvrde koje su usluge korištene u svakom ugovoru te njihovu vrijednost, imajući u vidu da, prema podacima, možemo sumnjati u pitanje srazmjernosti plaćanja i učinjenog posla - kazao je Pleše.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.