SARAJEVO

Nepodobnim radnicima ZOI-ja spremaju se otkazi

SDA-ov direktor Midhat Hubijar preduzeće vodi u propast

A. J

6.12.2014

Iz Sindikata radnika ZOI ’84 pozivaju pravosudne institucije da uđu u ovo preduzeće da bi se istražio dosadašnji i spriječio novi kriminal. Kako nam je rekao predsjednik Sindikata Alija Hodžić, mnogim radnicima bez njihove saglasnosti uručena su rješenja o godišnjem odmoru, nakon čega će dobiti i otkaze.

- S druge strane, unapređuju se osobe koje to ničim nisu zaslužile, a koalicija SDA - DF već je na djelu. U preduzeću su već iz DF-a imenovali svog čovjeka za izvršnog direktora, dok direktor Midhat Hubijar (SDA) do sada nije ponudio nikakav program prema kojem bi firma radila. Uposlenici moraju biti najvažniji, jer oni doprinose, a ne stranke na vlasti koje žele sakriti kriminal - rekao nam je Hodžić.

On napominje da neće dozvoliti da se s radnicima radi šta hoće te da bi sve firme ostale na zdravim nogama da se na vrijeme spriječio kriminal.

- Interni revizor je podnio ostavku jer nije želio slušati laži koje su mu servirali. Zar je pošteno da uposlenici koji su posljednji došli ostanu u preduzeću, a budu otpušteni dugogodišnji radnici - dodao je Hodžić.  

alija-hodzic22

Hodžić: Istražiti kriminal

Inače, prema ranijem programu sanacije ZOI-ja, trebalo bi biti otpušteno 35 radnika, a dolaskom Hubijara, kako kažu radnici, ne gleda se socijalni status uposlenika, nego podobnost, što je nedopustivo. Prije nekoliko dana uposlenici ZOI-ja digli su pobunu protiv direktora koji je tražio da odustanu od štrajka, što su oni kategorično odbili.

Htjeli smo čuti i stav direktora Midhata Hubijara o problemima u preduzeću, ali su nam iz njegovog kabineta jučer kazali da je na sastanku van zgrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.