Direktor ne da fotelju, a pečate čuva kod kuće

VETERINARSKA STANICA Arnautović nije poslušao ministra Hrenovicu

K. KEŠMER
06.12.2014 21:13

Iako je vršilac dužnosti direktora Veterinarske stanice KS Senad Arnautović odlukom ministra privrede KS Emire Hrenovice smijenjen, on još ne želi odstupiti s funkcije, a radnicima prijeti otkazima!

Rad Komisije

Ovog člana Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB), naime, Hrenovica je smijenio prije nekoliko dana zbog brojnih nelegalnih radnji, između ostalog, falsificiranja nalaza hrene u laboratoriju, skrivanja finansijskog stanja u preduzeću, neisplaćivanja plaća radnicima, mobinga...

Kako nam je kazao predsjednik Štrajkačkog odbora radnika Veterinarske stanice Dženan Rizvo, jučer je ovu direktorsku poziciju zvanično trebao preuzeti dosadašnji izvršni direktor Igor Jerković.

dzenan-rizvo

Rizvo: Nelegalan pečat

- Komisija je trebala izvršiti primopredaju pečata i završiti sve procedure. Na sastanak je pozvan i Arnautović, međutim, on se nije pojavio. Ali je svima nama koji smo učestvovali u radu Komisije poslao predotkaze, koje je ovjerio pečatom preduzeća, koje čuva kod kuće. Znači, on i dalje nelegalno koristi pečat i može Veterinarskoj stanici nanijeti ogromnu štetu - kaže Rizvo.

Obavijestili MUP

Rizvo ističe kako su, nakon što je Arnautović odbio napustiti direktorsku fotelju, radnici o situaciji u firmi obavijestili ministarstva privrede i unutrašnjih poslova KS.

senad-arnautovic

Arnautović: Ne želi otići
 
Traže šest plaća

- Zamolili smo MUP da, u skladu sa zakonom, novoizabranom v. d. direktora Jerkoviću omogući ulazak u prostorije i povrat pečata. Radnici i dalje ne odustaju od generalnog štrajka, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi poput isplate šest zaostalih plaća - istakao je Rizvo.

 

NA VRH