Ministar i direktor krive jedan drugoga za propast “Neretve”

Nakon što je zgrada vrijedna milione prodata za mizernih 270.000 KM

Piše: K. Ke.

Za prodaju imovine „Neretve“, što će rezultirati otkazom za svih 12 radnika ovog kantonalnog preduzeća, isključivo je kriva Uprava s direktorom Senadom Osmanagićem na čelu, tvrdi ministar privrede KS Emir Hrenovica!

Kazao je to u reakciji nakon što je putem Općinskog suda prekjučer, kao epilog tužbe radnika, proizvodna zgrada ovog preduzeća u centru grada, koje se bavi proizvodnjom i prodajom ortopedskih pomagala, prodata za 270.000 KM iako vrijedi mnogo više.

- Osmanagić je zajedno sa svojim stranačkim čelnicima iz Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB), odnosno Damirom Čardžićem, kočio proces ozdravljenja firme. Grantove koje im je Vlada uplaćivala međusobno su dijelili - kaže Hrenovica.

Zbog toga, kako kaže, on nije dopustio da se iz budžeta izdvajaju dodatna sredstva za ovo preduzeće sve dok se njegov status ne promijeni.

emir-hrenovica-federalnaba

Hrenovica: Sve dogovoreno

- Što se tiče tužbe radnika, zbog koje je prodata imovina „Neretve“, Uprava je trebala osigurati plaće i doprinose. Zgrada je prodata Lijanovićima bliskom čovjeku, tako da je to, vjerovatno, dogovoreno - tvrdi Hrenovica.

Osmanagić, s druge strane, kategorično odbacuje sve optužbe ministra te ističe da je već podnesena krivična prijava protiv Hrenovice jer je dopustio da propada državna imovina.

senad-osmanagic

Osmanagić: Krivična prijava

- Nisam u talu. Jer da jesam, ne bih pozivao medije, ušutio bih se nakon prodaje imovine. Hrenovica je, gdje god da je došao, napravio propast, to pokušava i s „Neretvom“. Za njega je svako kriminalac ko nije kupio njegovu knjigu - ističe Osmanagić.

 

 

NA VRH