SARAJEVO

Ministar i direktor krive jedan drugoga za propast “Neretve”

Nakon što je zgrada vrijedna milione prodata za mizernih 270.000 KM

K. Ke.

7.12.2014

Za prodaju imovine „Neretve“, što će rezultirati otkazom za svih 12 radnika ovog kantonalnog preduzeća, isključivo je kriva Uprava s direktorom Senadom Osmanagićem na čelu, tvrdi ministar privrede KS Emir Hrenovica!

Kazao je to u reakciji nakon što je putem Općinskog suda prekjučer, kao epilog tužbe radnika, proizvodna zgrada ovog preduzeća u centru grada, koje se bavi proizvodnjom i prodajom ortopedskih pomagala, prodata za 270.000 KM iako vrijedi mnogo više.

- Osmanagić je zajedno sa svojim stranačkim čelnicima iz Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB), odnosno Damirom Čardžićem, kočio proces ozdravljenja firme. Grantove koje im je Vlada uplaćivala međusobno su dijelili - kaže Hrenovica.

Zbog toga, kako kaže, on nije dopustio da se iz budžeta izdvajaju dodatna sredstva za ovo preduzeće sve dok se njegov status ne promijeni.

emir-hrenovica-federalnaba

Hrenovica: Sve dogovoreno

- Što se tiče tužbe radnika, zbog koje je prodata imovina „Neretve“, Uprava je trebala osigurati plaće i doprinose. Zgrada je prodata Lijanovićima bliskom čovjeku, tako da je to, vjerovatno, dogovoreno - tvrdi Hrenovica.

Osmanagić, s druge strane, kategorično odbacuje sve optužbe ministra te ističe da je već podnesena krivična prijava protiv Hrenovice jer je dopustio da propada državna imovina.

senad-osmanagic

Osmanagić: Krivična prijava

- Nisam u talu. Jer da jesam, ne bih pozivao medije, ušutio bih se nakon prodaje imovine. Hrenovica je, gdje god da je došao, napravio propast, to pokušava i s „Neretvom“. Za njega je svako kriminalac ko nije kupio njegovu knjigu - ističe Osmanagić.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.