SARAJEVO

Đaci iz Livna, Sarajeva i Zavidovića pokazali najviše znanja o minama

Održano 16. federalno takmičenje učenika osnovnih škola

Al. Ka.

7.12.2014

U prostorijama hotela “Grand” jučer je održano 16. federalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju programa "Upozoravanje na opasnost od mina". Takmičenje je organizirao Crveni križ FBiH.

Prije federalnog takmičenja, svi učesnici morali su proći općinska i kantonalna takmičenja osnovnih škola. U poznavanju opasnosti od mina natjecala su se po tri predstavnika iz sedam kantona. Učenici su se takmičili u rješavanju zadataka u vezi sa poznavanjem mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Žiri u sastavu Lejla Sušić, Darko Kalaš i Suad Baljak najboljom je proglasio ekipu Osnovne škole "Fra Lovro Karaula" iz Livna, drugo mjesto osvojili su đaci sarajevske OŠ "Behaudin Selmanović", dok je treće mjesto pripalo ekipi OŠ "Hajderovići" iz Zavidovića.

Svim učesnicima takmičenja uručene su zahvalnice. Pobjedničkoj, drugoplasiranim i trećeplasiranim ekipama uručeni su pehari i medalje. Federalno takmičenje “Upozoravanje na mine” manifestacija je čiji je cilj da provjeri osposobljenost učenika osnovnih škola iz ove oblasti, a do sada je kroz ovaj program educirano 5.830 osoba.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.