SARAJEVO

Ćosić tvrdi da tender od pola miliona maraka nije namješten

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva negira optužbe iz SDS-a

K. Ke.

9.12.2014

Načelnik općine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić (SNSD) potvrdio je za „Dnevni avaz“ da tender za dogradnju Doma zdravlja Istočno Novo Sarajevo nije namješten te da se sve radi prema zakonskim procedurama. Na taj način Ćosić je odgovorio na optužbe odbornika opozicionog SDS-a u Skupštini općine, koji su načelnika optužili za nezakonitosti.

On je istakao da su plasirane neistine o njegovom radu te da tender nije vrijedan pola miliona KM, već da je njegova ukupna vrijednost oko 389.000 maraka.

- Dogradnja prve faze ovog objekta ugovorena je na osnovu sporazuma postignutog između opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, Doma zdravlja i „Apoteka“ Istočno Sarajevo. Na osnovu toga formirana je Komisija za javnu nabavku i nju su činili predstavnici svih ugovorenih strana. Da su optužbe odbornika SDS-a netačne, govori i to da je načelnik općine Istočna Ilidža iz te stranke - kazao nam je Ćosić.

Prema njegovim riječima, šest ponuđača je dostavilo ponude, od toga jedan nije ispunjavao uvjete tenderske dokumentacije, a od ostalih prvi na rang-listi bio je “Marvel”. Istakao je da se nijedna firma ponuđač koja nije prošla na tenderu nije žalila.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.