SARAJEVO

Svečano otvorenje zimske sezone najavljeno za 21. decembar

Press konferencija u hotele "Maršal" Bjelašnica

Autor:Z. Ka.

11.12.2014

U hotelu "Maršal" na Bjelašnici završena  je press konferencija povodom otvaranja zimske turističke sezone 2014/15 godine. Svečano otvorenje sezone najavljeno za 21. decembar u 13 sati uz bogat kulturno zabavni program ispred hotela.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica naglasio je da se svi moraju uključiti da bi sezona bila uspješna, a na otvaranju će biti obezbijeđen ručak za 2.500 ljudi. 

- Ne trebamo ići na zimovanje u Austriju niti bilo koju drugu zemlju, imamo toliko prirodnih bogatstava koje trebamo iskoristiti na nabolji način. Mi ćemo se ove godine potruditi da to bude uspješnije nego ikad kako bismo svi bili zadovoljni - kazao je Hrenovica.

Načelnik općine Trnovo kazao je da pripreme za narednu zimsku sezonu treba da traju od marta, i da će se zajedno sa nadležnim u kantonu potruditi da to bude praksa u budućnosti. Naglasio je da je Bjelašnica jedina planina u BiH koja nema bespravno izgrađenih objekata što je veliki uspjeh. 
Prema riječima direktora KJP ZOI´84 Midhata Hubijara preduzeće je spremno i u punom kapacitetu će dati sve od sebe kako bi ispunili sve zahtjeve i očekivanja posjetilaca ove zime. Kako je kazao direktor "Maršala" Zahid Bešović ovogodišnje cijene u hotelu su manje za 25 posto u odnosu na prethodne godine. 

- Još uvijek nisu popunjeni kapaciteti hotela za Novu godinu. Razlog je nedostatak snijega proteklih godina - kazao je Bešović. 

Na konferenciji je predstavljen program otvorenja koji podrazumijeva obrok za posjetioce, kuhano vino i zabavni program uz folklorno društvo. Prema riječima Hubijara ski staze su već spremne, a bi se upotpunio cjelodnevni boravak na ovoj planini, jednoj osobi potrebno je oko 50 KM. Na dan otvorenja ZOI je za sve ljubitelje skijanja obezbijedio besplatno korištenje staza. 



 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.