SARAJEVO

Radnici će zvati policiju da direktorima otme fotelje

Smijenjeni Arnautović i Karahasanović ne žele otići

K. KEŠMER

13.12.2014

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Veterinarske stanice KS Igor Jerković najvjerovatnije će uz pomoć policije preuzeti dužnost od dosadašnjeg direktora Senada Arnautovića (NSRzB), koji ne želi napustiti udobnu fotelju.

Sudski registar

Kako nam je kazao Dženan Rizvo, predsjednik Štrajkačkog odbora Veterinarske stanice, rješenje o smjeni Arnautovića i imenovanju Jerkovića notarski je obrađeno i sad još novi direktor treba biti upisan u sudski registar.

- Direktora je smijenio ministar privrede Emir Hrenovica. S obzirom na to da Arnautović ne želi napustiti fotelju, morat će se poslati zahtjev Tužilaštvu koje će narediti MUP-u da od Arnautovića oduzme pečate i omogući Jerkoviću preuzimanje dužnosti. Radnici će nastaviti štrajkovati jer nemaju povjerenje ni u koga - kazao nam je Rizvo.

On dodaje da radnici neće početi s normalnim radom sve dok ne dobiju novog direktora.

Slična je situacija i u kantonalnom preduzeću Poljoprivredno dobro “Butmir“, koje je, također, okupirano kadrovima Narodne stranke Radom za boljitak s v. d. direktora Amirom Karahasanovićem na čelu, čiju je smjenu zatražio ministar privrede Emir Hrenovica.

Kako nam je kazao bivši i novoimenovani direktor ovog preduzeća Mirsad Memišević, policija će morati i ovdje urgirati da bi se Karahasanović izvukao iz direktorske fotelje.

Uzeti pečate

- Nama rješenje još nije stiglo, ali, sudeći prema izjavama Karahasanovića, on neće odustati. Policija neće morati ulaziti u preduzeće, jer on nikad nije tu, morat će otići do njega kući i uzeti pečate preduzeća - kaže Memišević.

Mjesecima nemaju plaće

U oba ova preduzeća kadrovi NSRzB-a prouzrokovali su katastrofalnu ekonomsku situaciju. Radnici su već nekoliko mjeseci bez plaća i konstantno u štrajku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.