Kritika urodila plodom

Vogošća

E.M.
13.12.2014 18:49

Da li je naša kritika urodila plodom ili su nadležni konačno počeli da rade svoj posao, pokazuju detalji koje je danas zabilježio objektiv našeg foto aparata.

Name, otvor, vrlo dubokog, kanalizaciong šahta, u vogošćanskoj ulici 24. Jun na Rosuljama, sa kojeg su nepoznati lopovi, u noći 15 na 16. oktobar ove godine, otuđili metalni poklopac konačno je zatvoren.

3-opasni-otvor-na-sred-puta-nekada

NEKAD: Opasni odbor na sred puta (Foto: E.M.)

Samo još da se beton oko njega stvrdne i improvizovane prepreke koje je, u cilju zaštite sigurnosti, iznad opasnog otvora postavila Služba civilne zaštite općine Vogošća, bit će uklonjene.

4-opasni-otvor-zatvoren-sada

SADA: Opasni otvor zatvoren (Foto: E.M.)

Oni koji iz pravca Vogošće žele svratiti do mezarja šehida i poginulih boraca u naselju Tihovići, ukoliko se budu pridržavali putokaza postavljenog na spoju Igmanske ulice i prilaza za ovo vogošćansko naselje, neće više praviti dvostruku grešku.

1-saobracajni-znak-mamio-u-zabranu-nekada

NEKADA: Saobraćajni znak mamio u zabranu (Foto: E.M.)

Naime, putokaz učesnike u saobraćaju konačno usmjerava tamo gdje se mezarje uistinu nalazi. Donedavno, oni koji su slijepo pratili ranije postavljeni putokaz išli su u sasvim suprotnom pravcu i još pri tom u pravcu za koji je skretanje bilo zabranjeno.

2-saobracajni-znak-konacno-pokazuje-u-pravom-smjeru-sada

SADA: Saobraćajni znak konačno pokazuje u pravom smijeru (Foto: E.M.)

NA VRH