SARAJEVO

Kritika urodila plodom

Vogošća

E.M.

13.12.2014

Da li je naša kritika urodila plodom ili su nadležni konačno počeli da rade svoj posao, pokazuju detalji koje je danas zabilježio objektiv našeg foto aparata.

Name, otvor, vrlo dubokog, kanalizaciong šahta, u vogošćanskoj ulici 24. Jun na Rosuljama, sa kojeg su nepoznati lopovi, u noći 15 na 16. oktobar ove godine, otuđili metalni poklopac konačno je zatvoren.

3-opasni-otvor-na-sred-puta-nekada

NEKAD: Opasni odbor na sred puta (Foto: E.M.)

Samo još da se beton oko njega stvrdne i improvizovane prepreke koje je, u cilju zaštite sigurnosti, iznad opasnog otvora postavila Služba civilne zaštite općine Vogošća, bit će uklonjene.

4-opasni-otvor-zatvoren-sada

SADA: Opasni otvor zatvoren (Foto: E.M.)

Oni koji iz pravca Vogošće žele svratiti do mezarja šehida i poginulih boraca u naselju Tihovići, ukoliko se budu pridržavali putokaza postavljenog na spoju Igmanske ulice i prilaza za ovo vogošćansko naselje, neće više praviti dvostruku grešku.

1-saobracajni-znak-mamio-u-zabranu-nekada

NEKADA: Saobraćajni znak mamio u zabranu (Foto: E.M.)

Naime, putokaz učesnike u saobraćaju konačno usmjerava tamo gdje se mezarje uistinu nalazi. Donedavno, oni koji su slijepo pratili ranije postavljeni putokaz išli su u sasvim suprotnom pravcu i još pri tom u pravcu za koji je skretanje bilo zabranjeno.

2-saobracajni-znak-konacno-pokazuje-u-pravom-smjeru-sada

SADA: Saobraćajni znak konačno pokazuje u pravom smijeru (Foto: E.M.)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.