SARAJEVO

Knjiga nikad ne može biti skupa

Mnogi posjetitelji na 10. Zimskom salonu knjige

Autor:Es. D.

14.12.2014

Zimski salon knjige koji je prije nekoliko dana otvoren u Galeriji Collegium artisticum danas je privukao mnogo posjetitelja. Šaroliku ponudu i mnoge popuste građani su iskoristili za nabavku novih knjiga. Na ovogodišnjem 10. Zimskom salonu mogu se pronaći knjige od domaće i strane književnosti do svjetskih bestselera i stručne literature.

Kako su nam rekli na štandu TKD "Šahinpašić" koji su i organizatori zimskog salona knjige, zadovoljni su posjetom, posebno u danima vikenda.

- Prva dva dana posjeta je bila nešto manja, vjerovatno i zbog toga što su bili radni dani. Ali evo kako dani odmiču, posjeta je sve bolja. Nadamo se da će tako ostati do samog kraja - rekao nam je uposlenik na štandu TKD "Šahinpašić" Kenan Kaukčija.

Na njihovom štandu cijene knjiga se kreću od jedne marke do 250 KM koliko košta Atlas arhitekture.  

Kako smo saznali od ostalih izlagača, najviše se prodaju romani domaćih I stranih autora kao i knjige za djecu.

salon-knjige1

Od poznatih lica zatekli smo generala Jovana Divjaka koji je oduševljen ponudom knjiga. Kako kaže, svake godine posjeti zimski salon knjige te se nada da će i u buduće biti još bolji i s mnogo posjetitelja, posebno mlađih.

Haris Trbonja svake godine jedva čeka zimski salon knjige. Kako kaže, posebno je zainteresiran za savremenu historiju.

- Knjige nisu skupe. Mnogo je želja, mnogo potreba, a malo novca. Knjiga nikad ne može biti skupa, pogotovo ako pronađete ono što vam se sviđa - kaže Trbonja.

Ovogodišnji Salon knjige se održava na 1.200 kvadratnih metara galerijskog prostora, a svoje knjige izlažu izdavačke kuće iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Salon je otvoren od 10. do 24. decembra u vremenu od 10 do 19 sati, a ulaz je slobodan.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.