SARAJEVO

Indijska plesačica Kaveri Sageder oduševila prisutne

Počeli "Dani Indije“ u Sarajevu

Z. Ka.

14.12.2014

U okviru trodnevne manifestacije „Dani Indije“ danas je u 11 sati u Bosanskom kulturnom centru otvoren program koji je vodila jedna od najpoznatijih plesačica indijskog klasičnog plesa Kaveri Sageder. Program je trajao cijeli dan, a prije prikazivanja filma „Nirvana i drugi svijet“ u velikoj sali BKC prisutnima se obratio ambasador Indije za Mađarsku i BiH Malaj Mišra(Malay Mishra), koji je svima poželio dobrodošlicu.

- Tokom manifestacije prezentirat ćemo indijsku kulturu i naslijeđe uz bogat sadržaj kroz radionice, prikazivanje filmova, performansima i plesom. Sve što bude ponuđeno ima jedan cilj, a to je unaprjeđenje saradnje ove dvije zemlje – kazao je Mišra.

Nakon filma indijska plesačica Kaveri Sageder izvela je u predstavi „Venu Katha“ impresivnu muzičku priču Kathak plesa i bambusove flaute, plesa koji dolazi sa sjevera Indije i predstavlja kombinaciju hindu i muslimanske tradicije.

Ovo je bio najposjećeniji dio programa koji je ponuđen danas, a prisutni nisu krili oduševljenje njenim nastupom. Manifestacija se nastavlja i sutra u Sarajevu, a završit će se prikazivanjem filma „India 5555“ u utorak u Mostaru.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.