SARAJEVO

Hanka Paldum, Mirza Šoljanin i Laka uvest će Sarajlije u 2015.

Javni doček Nove godine na Trgu djece Sarajeva

A. NALO

16.12.2014

Hanka Paldum, Mirza Šoljanin i Laka pjevači su koji bi trebali Sarajlije zabavljati u novogodišnjoj noći na javnom dočeku 2015. godine, koji će biti organiziran na Trgu djece Sarajeva, saznaje „Dnevni avaz"!

Krajnji rok

Prema informacijama koje su nam potvrđene u Gradskoj upravi, završni dogovori u vezi s organizacijom dočeka na otvorenom bit će održani sutra, nakon čega bi trebala biti održana konferencija za novinare na kojoj će organizatori predstaviti detalje.

- Novogodišnji program imat će tri dijela. Zamišljeno je da dječiji traje od 18 do 20 sati. Najmlađe će zabavljati članovi hora „Princess krofne“. Nakon toga, do 22 sata, bit će nastup mladih sarajevskih i bh. pjevača i bendova. Kako trenutno stvari stoje, Sarajlije bi u najluđu noć trebale ući uz pjesme Paldum, Šoljanina, Lake... Konačna odluka bit će donesena sutra, kada je i krajnji rok da se nešto osmisli jer je Nova godina za 15 dana - kazao je naš izvor.

Gradske općine

Za organizaciju programa predviđeno je oko 130.000 KM, 80.000 maraka iz budžeta Grada te po 10.000 iz gradskih općina i Turističke zajednice. Ali taj novac još nije osiguran!?

Ranije su u opticaju bili i pjevači poput Goce Tržan, Željka Samardžića, Enesa Begovića i drugih, ali zbog negodovanja javnosti i davanja prioriteta domaćim izvođačima od njih se odustalo.

Od 18 do 20 sati trajat će dječiji program

130.000 KM koštat će organizacija

Od 22 sata nastupaju glavne zvijezde

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.