SARAJEVO

Na Ilidži razrovane ulice, nedostaju vrtići, igrališta, kino...

Građani ogorčeni zbog Memićevog rada i izgleda općine

A. ŠETA-HADŽIĆ

19.12.2014

Da je načelnik općine Ilidža Senaid Memić (SDA) ispunio samo dio obećanja datih u izbornim godinama, stanovnici Ilidže danas ne bi morali odlaziti čak u drugi dio grada kako bi pogledali film u kinu, prošetali uređenim šetnicama ili izveli svoju djecu na igrališta...

Zatrpali fontanu

Umjesto što mjesecima ogorčenim građanima baca prašinu u oči pričom o tome kako će kroz realizaciju projekta "Nova Ilidža" ova općina oživjeti, građani aktuelnom načelniku poručuju da bi mu bolje bilo da se što prije probudi iz zimskog sna i pozabavi rješavanjem gorućih problema.

aleja-ilidza

Puknute ploče u Maloj aleji

Žale se da im nedostaju vrtići, dječija igrališta, zelene površine, a najviše im smetaju razrovane ulice u centru Ilidže i to što ne radi obnovljena kinodvorana.

- Glavna ulica je u katastrofalnom stanju. Godinama ništa nije urađeno da se zamijene uništene i polomljene ploče na šetalištu u Maloj aleji. Prije nekoliko godina oduzeli su nam i zemljom zatrpali jedinu fontanu koja ja krasila centar – rekao nam je sugrađanin Suad Tahirović.

tahirovic-kocic-keco

Građani načelniku zamjeraju i to što svako malo izdaje dozvole za izgradnju zgrada, pri čemu se uništavaju zelenilo i zdravo drveće. Apsurd je još veći što se upravo takvi projekti predstavljaju kao "najzeleniji stambeni kompleksi u Sarajevu".

Psi lutalice

- Nadležni rade samo pred izbore, a kasnije niko ne brine za probleme građana. Na sve strane se grade zgrade i oduzimaju nam zelene površine. Sve je zapostavljeno i puno smeća, a najviše mi je žao zgrade stare Željezničke stanice, koja samo što se nije urušila i samo služi za bacanje smeća - rekla nam je stanovnica Ilidže Munevera Kečo.

U šetnji smo zatekli i Murvetu Kočić, koja nam se požalila da nema gdje izvesti unuku da se poigra jer su preostale zelene površine pune pasa lutalica.

memic

Memić: Optužbe građana

Nema kinodvorane

Penzionerka Bisera Mešić, čija porodica generacijama živi na Ilidži, smatra da je apsurdno da, i pored obnovljene kinodvorane, nema gdje pogledati neku projekciju.

- Stara sam i strah me ići navečer u grad kako bih pogledala film. Tužno je da ne mogu dati malo novca koji bi usrećio veliki broj građana - istakla je Mešić.

mesic

Mešić: Potrebno malo novca

Zavisi od budžeta

Iz Općine Ilidže su nam kazali da sala u kinodvorani nema tehničkih uvjeta za održavanje projekcija te da rješavanje ostalih problema koje muče građane Ilidže isključivo zavisi od budžeta, koji će biti usvojen na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.