SARAJEVO

Koldžo je kriv što godinama živim u alternativnom smještaju

Sejfo Pozder iz Zagrebačke broj 5 optužuje načelnika

Autor:F. N.

22.12.2014

Ratni vojni invalid Sejfo Pozder godinama čeka da se useli u svoj stan u Zagrebačkoj 5, u kojem je živio prije početka agresije na BiH. Iako je ključeve trebao dobiti još 2012. godine, to se nije desilo, a njegov stan i danas izgleda kao ruševina.

- Projekt vodi Općina Novo Sarajevo s načelnikom Nedžadom Koldžom (SDA), koji godinama opstruira obnovu stanova. Za ovu zgradu je u posljednje dvije godine Općina stalno izdvajala po 200.000 do 300.000 KM. To su ustvari samo bile manipulacije, jer niko ne zna gdje je taj novac završio - kazao je Pozder.

On je rekao da mu je načelnik Koldžo ukinuo status interno raseljene osobe, iako mu je Ministarstvo za socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice KS taj status potvrdilo.

- Zbog neodgovornog načelnika živim u alternativnom smještaju. U zgradi su uradili samo stubište i vanjski dio objekta da bi sve izgledalo savršeno, a stan unutra nisu ni dotakli - ogorčen je Pozder.

Pomoćnik načelnika za komunalne poslove općine Novo Sarajevo Nijaz Hromo kazao nam je da ne zna kada će se radovi nastaviti.

- Još nije završena tenderska procedura niti je izabran izvođač, a sve je to na Uredu za žalbe - rekao je Hromo.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.