SARAJEVO

Više od 200 djece na klizanju u Zetri

U terminu od 12 do 13 sati

Es. D.

3.1.2015

Ledena ploha u Olimpijskoj dvorani “Zetra” svakodnevno privlači veliki broj klizača. Tako je danas u besplatnom terminu od 12 do 13 sati, koji je i najposjećeniji, više od 200 djece uživalo u klizanju. 

Među klizačima zatekli smo jedanaestogodišnju Iman Tabak koja sa svojom drugaricom Amirom Katanić, kako kaže, redovno dolazi u dvoranu “Zetra”.

- Dolazimo četiri puta sedmično i uvijek jedva čekamo novi termin. Drago nam je što u našem gradu ima jedan ova ploha da se djeca, dok su na raspustu, mogu zabaviti – kaže Tabak.

Da na klizanje u “Zetru” dolaze i iz drugih gradova pokazali su nam Ahmed Čosović i Kelim Kriještarac koji su došli iz Visokog. Prvi put su na klizanju i, kako kažu, prelijepo im je.

- Ima mnogo djece, super nam je. S obzirom da smo prvi put, bilo je i padova ali ništa strašno. Malo noge bole od klizaljki ali doći ćemo opet – kaže Čosović.

Mnogo je onih koji na klizanje dolaze svaki dan. Jedna od njih je Melika Borovina koja kliže već četiri godine. 

- Realno ovaj sport je predobar. Kližem dok mi ne dosadi. Dolazit ću ovdje dok bude leda – kaže Borovina.

Ledena ploha je otvorena svaki dan. Pored ovog termina kojeg je osigurala Gradska uprava, termin od 8 do 9 sati je, također, besplatan, a osigurala ga je Općina Centar. Komercijalni termini su od 10.30 do 11.30 sati, zatim od 14.30 do 15.30 sati, te večernji od 19.30 do 20.45 sati.

Psi lutalice ispred “Zetre”

U vrijeme termina klizanja ispred ulaza u dvoranu “Zetra” bilo je mnogo pasa lutalica. S obzirom da je mnogo djece došlo na klizanje, ovi psi su predstavljali opasnost po najmlađe koji su, uglavnom, došli sami, bez pratnje roditelja.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.