SARAJEVO

Ponovni napad pasa lutalica u Sarajevu: Moguće zatvaranje vrtića!

Čopor pasa napao uposlenicu JU "Djeca Sarajeva"

(Dž. Č.)

7.1.2015

U neposrednoj blizini vrtića "Biseri", u ulici Očaktanum 70 na Kovačima, danas je čopor pasa lutalica napao uposlenicu JU "Djeca Sarajeva". 

Ovo je drugi alarmantan slučaj, budući da se skoro identičan događaj na istoj lokaciji desio u septembru prošle godine. Uposlenici JU "Djeca Sarajeva" su uputili dopis nadležnim institucijama kako bi se što prije pronašao način rješavanja problema pasa lutalica.

- Ističemo alarmantnost problema budući da se na istoj lokaciji i u isto vrijeme, svakodnevno kreće oko 80 roditelja koji dovode djecu u naš vrtić i koji su, samim tim, izloženi riziku za isti ili sličan scenario. S istim rizikom se suočavaju i uposlenici, djeca i roditelji nekolicine drugih vrtića na području KS, s posebnim naglaskom na vrtić „Višnjik“ i vrtić „Radost“ - navodi se u njihovom dopisu.

Uposlenici "Djeca Sarajeva" podsjećaju da se rješavanju ovog problema mora pristupiti što hitnije, jer će, kako kažu, u protivnom morati zatvoriti vrtiće u cilju garantiranja sigurnosti djece, uposlenika i roditelja.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.