Policija će istraživati kriminal u PD „Butmir“!

Amir Karahasanović konačno smijenjen s direktorske pozicije

K.KEŠMER

Nakon više od godinu trakavice i agonije radnika Kantonalnog preduzeća „Poljoprivredno dobro Butmir“, Općinski sud razriješio je dužnosti direktora Amira Karahasanovića, koji je kadar Narodne stranke radom za boljitak (NSRzB), saznaje „Dnevni avaz“.

Sudski registar

To nam je potvrdio i ministar privrede Emir Hrenovica, koji nam je kazao da je Sud uvažio njegovu odluku o smjeni Karahasanovića i vraćanju u sudski registar i na poziciju direktora Mirsada Memiševića.

- Sud je uvidio da imam pravo smijeniti Karahasanovića bez odluke Nadzornog odbora preduzeća ako se radi o kriminalu. Karahasanović je sada dužan da nam dostavi finansijske izvještaje, a s obzirom na izvode iz banke, gdje se mogu vidjeti sumnjive transakcije, bit će posla i za policiju – kazao je Hrenovica.

On je dodao da proces smjene na sudu teče i za direktora Veterinarske stanice KS Senada Arnautovića, koji je također kadar NSRzB-a, zbog kojeg radnici ove firme štrajkuju već nekoliko mjeseci.

Zaštita prava

Odluku o smjeni dobio je i Karahasanović, ali je jučer nije htio komentirati, jer će se, kako nam je kazao jučer, žaliti na nju.

- Tražit ću zaštitu svojih prava. Moram se još konsultirati s pravnikom. U svakom slučaju, ako odlazeći ministar bude u pravu, čestitat ću mu na obavljenom poslu – kazao je Karahasanović.

NA VRH

Podijeli članak na