Uskoro počinje hvatanje opasnih pasa lutalica

Čopor životinja jučer napao radnicu vrtića na Kovačima

A. Na.

U blizini vrtića "Biseri", koji se nalazi u ulici Očaktanum na Kovačima, čopor agresivnih pasa lutalica jučer je napao zaposlenicu JU "Djeca Sarajeva" kada je dolazila na posao. Zbog povreda na ruci i nozi primljena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Nabavili vozila

Prema riječima direktorice „Djece Sarajeva" Mirjane Jovanović-Halilović, ovo je već drugi napad u posljednjih šest mjeseci.

- Zabrinuti smo. U blizini ovog vrtića svakodnevno se kreće 80 roditelja koji dovode djecu. S istim problemom suočavaju se i zaposlenici drugih vrtića u KS. Posebno je opasno u blizini vrtića „Višnjik" i „Radost" u Hrasnici. O našim problemima i ranije smo obavještavali nadležne, ali su izostale adekvatne reakcije - kazala je Jovanović-Halilović.

mirjana-jovanovic003-718x446

Jovanović-Halilović: Obavještavali nadležne

Broj napada

Kako se ovakve nemile scene ne bi ponavljale, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS ubrzat će proceduru početka rada Higijenskog servisa u Buča Potoku.

- Čekamo još sjednicu Skupštine KS da se usvoji dopuna Statuta preduzeća "Rad", u sklopu kojeg će ovaj servis raditi. Na račun preduzeća prebačeno je oko 100.000 KM. Nabavljena su adekvatna vozila i oprema te educirani zaposlenici... Također, mnogo se truda uložilo i na opremanje prostorija - kazali su iz Ministarstva.

U ovom ministarstvu, kako su kazali, nadaju se da će na ovaj način barem donekle umanjiti broj napada pasa lutalica na Sarajlije.

Više napada zimi

U posljednje vrijeme, s dolaskom hladnijeg vremena, povećan je broj napada pasa lutalica. Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo kažu da su jučer imali dva pacijenta s ugrizom pasa.

NA VRH

Podijeli članak na