SARAJEVO

Memišević: Podnijet ćemo krivičnu prijavu i tražiti da Karahasanović vrati pare

Nakon što su otkrivene malverzacije bivšeg direktora

K. Ke.

9.1.2015

Kadrovi Narodne stranke radom za boljitak (NSRzB), predvođeni bivšim direktorom kantonalnog preduezeća „Poljoprivredno dobro Butmir“ Amirom Karahasanovićem, iz ovog preduzeća izvukli su 184.000 KM!

Rečeno je to danas na press-konferenciji održanoj u prostorijama PD-a, povodom smjene Karahasanovića. Novoizabrani direktor kantonalnog preduzeća „Poljoprivredno dobro Butmir“ Mirsad Memišević, kazao kako smjenom Karahasanovića i njegovim ponovnim imenovanjem ovo preduzeće može konačno početi raditi u punom kapacitetu.

- Nakon što sam ja ponovo upisan u sudski registar, dobili smo uvid u račune firme. Vidjeli smo da su kadorvi NSRzB ovu firmu oštetili za oko 184.000 KM. Karahasanović je na platni spisak stavio dvojicu stranačkih kolega, koji nikad nisu ušli u firmu. Također isplaćivana je nakanda Suadi Karić, predsjednici Skupštine firme, iako je ona dala ostavku – kazao je Memišević.

On je istaknuo kako će protiv njih biti podnesene krivične prijave a tražit će se i povrat novca.

Ministar privrede KS Emir Hrenovica, dodao je kako se teško odlučio na ovaj potez jer nije htio da se mješa u rad preduzeća.

- Ipak, prema zakonu imam ovlasti da u slučaju kriminala smjenim upravu. Karahasnović je prvi direktor kojeg ću smjeniti. Slijede oni iz Veterinarske stanice, Neretve, Bags-Energotehnike...gdje također vladju kadorvi Lijanovića. Vrijeme je da kantonalne firme izvučem iz ralja kriminalaLijanovića – kazao je Hrenovica.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.