SARAJEVO

Za dvadesetak dana bit će otvoreno 90 parking mjesta

Otvara se parking kod Narodnog pozorišta, koji četiri godine zjapi prazan

A. J.

10.1.2015

Za dvadesetak dana bit će otvoren jedan od najatraktivnijih parkinga u centru grada kod Narodnog pozorišta, koji zjapi prazan četiri godine zbog farse sa izgradnjom podzemnih garaža na ovom mjestu.

Ministarstvo saobraćaja KS nedavno je raskinulo ugovor o koncesiji koji je bio potpisan s firmom „Centrotrans – transport robe“, ali se čeka rok od 30 dana da uđe u posjed.

- Prošlo je desetak dana, a nakon isteka 30, ovom prostoru bit će vraćena prvobitna namjena. Ugovor s koncesionarom raskinuli smo jednostrano zbog promijenjenih okolnosti. Naime, mjesto gdje je planirana garaža ulazilo je u zaštitno područje Pozorišta pa je gradnju zabranila Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH – pojasnio je ministar Jusuf Bubica.

Parkingom sa 90 mjesta do 2011. godine upravljao je „Rad“, a portparol ovog preduzeća Ahmed Đipa rekao nam je da ga za dva dana mogu osposobiti.

- Odmah ne bi bila elektronska naplata, već ručna, jer je potrebno neko vrijeme da postavimo rampu i naplatnu kućicu. Riječ je o parkingu koji je donosio najveće prihode jer je bio stalno popunjen – kazao je Đipa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.