SARAJEVO

Hrenovica smjenio i direktora Veterinarske stanice KS

Nakon dužnosti razriješio uprava PD Butmir

K. Ke.

12.1.2015

Nakon što je smijenio vršioca dužnosti direktora „Poljoprivrednog dobra Butmir“ Amira Karahasanovića (NSRzB), ministar privrede KS Emir Hrenovica kazao je danas na press-konferenciji da je smijenjen i v.d. direktora Veterinarske stanice KS Senad Arnautović.

- Radnici već godinu štrajkuju i u tom preduzeću vlada jedan nemar od strane uprave. Ministarstvo je uplatilo 520.000 KM na račun firme, a do danas nismo dobili izvještaj o tome gdje je taj novac. Jedino što znamo da radnici nemaju plaće već sedam mjeseci. Zato smo obustavili isplate, i pokrenuli smjenu Arnautovića - kazao je Hrenovica.

On je dodao kako postoje mnoge indicije da se u tom preduzeću odvija kriminal, te da će se zbog toga uputiti i dopis finansijskoj policiji da provjeri poslovenje.

- Nakon što odluku o smjeni pošaljemo u banku gdje firma ima račun dobit ćemo i izvode. U „Butmiru“ su ti izvještaju pokazali mnoge kriminalne radnje, vidjet ćemo da li je i ovdje taj slučaj – istakao je Hrenovica.

Dodao je da je za privremenog upravitelja imenovan Igor Jerković, dugogodišnji radnik ovog preduzeća. On je kazao da se prvo treba izvršiti primopredaja, a koja će prema njegovim riječima ići teško.

- Naša centrala je na Stupu, a dole nemamo ni pečata preduzeća niti bilo kakve dokumentacije. Sve je kod Arnautovića. Nakon što izvršimo primopredaju, moramo izvršiti uvid u stanje te početi s hitnim mjerama stabilizacije - kaže Jerković.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.