SARAJEVO

SRAMOTNO “Zetra” ostala bez grijanja i tople vode, zakupci masovno odlaze

Nesposobna Uprava ZOI '84 olimpijski simbol dovela do propasti

E. DRAGUNIĆ

13.1.2015

Olimpijska dvorana „Huan Antonio Samaran“, odnosno “Zetra”, već nekoliko mjeseci propada! Olimpijska ljepotica i jedan od simbola grada ostala je bez grijanja, tople vode, ventilacije, pa zakupci i posjetioci masovno odlaze iz ove dvorane. 

Ekipa „Avaza“ posjetila je jučer “Zetru”, gdje je sablasno stanje. Na glavnom ulazu u dvoranu, u hladnoj prostoriji, dočekala nas je samo radnica na recepciji. U hodnicima nije bilo nikoga, a nekoliko dječaka sjedilo je u praznom kafiću, koji se nalazi do kuglane, u kojoj zbog hladnoće nije bilo nikoga. 

Prazna ploha

Nekoliko mladića bilo je jučer na komercijalnom terminu na ledenoj plohi, koja je, prema riječima zaposlenih u “Zetri”, najčešće prazna. 

U kafiću kod kuglane zatekli smo Samira Mušića i Ninu Ovčinu. Došli su nakon klizanja da se odmore, ali su se, kako kažu, smrzli.

- Dolazimo često na klizanje. Došli smo da popijemo čaj, ali smo morali brzo ići. Hladno je. Toplije je dok kližemo nego ovdje u kafiću - rekao je Ovčina.

samir-i-nino

Mušić i Ovčina: Smrzli se u kafiću

Jedan od zakupaca koji je želio ostati anoniman zbog, kako je rekao, revanšizma trenutne uprave s direktorom ZOI '84 Midhatom Hubijarom na čelu, kazao nam je da su skoro svi zakupci poslovnih prostora otišli. 

- Zbog djelatnosti kojom se bavim klijentima je neophodno ponuditi grijanje, toplu vodu za tuširanje, ventilaciju, internet-konekciju... Ovdje toga rijetko ima ili, bolje rečeno, nema. I ovo malo kolega zakupaca što je ostalo najavljuje odlazak. Iako redovno plaćam kiriju, mjesecima nemam grijanje. Radimo samo da bismo platili struju jer se grijemo na konvektore. Ako se ništa ne promijeni, ubrzo ću i ja otići - rekao nam je jedan od preostalih zakupaca.

Adnan Sarić, vlasnik bivšeg bilijar-kluba u “Zetri”, krajem prošle godine bukvalno je istjeran iz prostorija u kojima je bio četiri godine. Kaže da je stanje očajno.

Kriminal u firmi

- Ni dan-danas ne znam zašto su me otjerali. Stalno je nestajalo struje, grijanja nema odavno... Samo su mi rekli da su svoje prostorije preselili u “Zetru” i ja sam im, vjerovatno, smetao. Nije mi jasno zašto su uništili jedan od najljepših bilijar-klubova u državi - ogorčen je Sarić.

adnan-saric-bilijar

Sarić: Istjeran iz “Zetre”

Svi su nezadovoljni radom Uprave ZOI-ja, koja je, kako su nam kazali sagovornici, dugogodišnjim kriminalom u ovoj firmi “Zetru” dovela na rub propasti. Nekoliko puta pokušavali smo kontaktirati i direktora ZOI '84 Midhata Hubijara, ali nije odgovarao. 

Prokišnjava krov

Klizači koje smo zatekli potvrdili su nam da na jednom dijelu iznad ledene plohe prokišnjava krov “Zetre”. Voda s krova kapa na samom ulazu na plohu. Radnici su privremeno postavili lim, ali nisu uspjeli spriječiti prokišnjavanje.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.