SARAJEVO

GRAS upriličio svečanost povodom Dana vozača i mehaničara

Dodjeljene prigodne nagrad

Onasa

15.1.2015

U krugu preduzeća GRAS u Sarajevu danas je održana svečanost povodom Dana vozača i mehaničara, u okviru koje su najboljim vozačima i mehaničarima dodjeljene prigodne nagrade.
        
Nagrade su obezbjedili Udruženje vozača i automehaničara Kantona Sarajevo, te osiguravajuća društva "Sarajevo osiguranje" i "Bosna Sunce osiguranje". Prigodne nagrade od "Sarajevo osiguranja" dobili su: Pločo Samir (vozač trolejbusa), Jažić Sakib (vozač tramvaja), Bužo Faruk (vozač autobusa), Abaz Muamer (vozač minibusa), Kožljak Nagib (automehaničar minibusa).
        
Nagrađeni od Udruženja vozača i automehaničara KS su: Boloban Amir (vozač trolejbusa), Trgo Nusret (vozač tramvaja), Memišević Sejdo (vozač autobusa), Husejnović Sead (vozač minibusa), Prašović Safet (automehaničar autobusa) i Beha Ibro (automehaničar tramvaja).
       
"Bosna Sunce osiguranje" nagradilo je: Muamera Hodžića (vozač autobusa), Ibru Krajinu (automehaničar trolejbusa) i Remzu Šebu (automehaničar autobusa).         
        
Generalni sekretar Udruženja vozača i automehaničara Kantona Sarajevo Muhamed Hamzagić osvrnuo se na životne i radne uslove vozača, navodeći da su oni veoma teški.
        
- Rad vozača i automehaničara nije dovoljno cijenjen u društvu. Uslovi u kojima rade vozači i automehaničari nisu zadovoljavajući i predstavljaju problem u obavljanju njihovog posla, veoma bitnog za društvo - rekao je Hamzagić, te dodao da vozači u KS voze dosta rabljena vozila, a da izostaje i podrška kantonalnih vlasti, koji bi trebali obezbijediti bolja vozila i bolje organizovati gradski saobraćaj.
        
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.