SARAJEVO

Počeo štrajk upozorenja državnih službenika

Vlada KS još uvijek nije uplatila decembarsku plaću

F. N.

19.1.2015

Vlada Kantona Sarajevo, na čelu s v.d. premijera KS Muhamedom Kozadrom (SDA), nije ispoštovala dogovor te budžetskim korisnicima isplatila decembarsku plaću do 15. januara, zbog čega se Štrajkački odbor Sindikata državnih službenika KS odlučio za štrajk upozorenja koji je danas započeo.

Napominjemo, zbog ignorantskog odnosa Vlade KS i ne poštivanja dogovora, u štrajku su uposleni u organima državne uprave Kantona Sarajevo, Općinskog i Kantonalnog suda Sarajevo, Civilne zaštite, Zavoda za izgradnju i Zavoda  za planiranje KS te uposleni na Televiziji KS.

Senad Memić, član Štrajkačkog odbora državnih službenika KS, kazao nam je da je štrajk zvanično počeo, a da će sutra biti održana press konferencija na kojoj će se javnosti iznijeti sve činjenice o neradu i nepoštivanju dogovora s Vladom KS.

- Osnovni problem je što nemamo nikakvu komunikaciju s Vladom i premijerom Kozadrom. On je poslao svoje ministre s kojima smo potpisali dogovor da će decembarsku plaću uplatiti do 15. januara, a oni to nisu ispoštovali. To je samo dokaz koliko nas je Kozadra izvarao. Čovjek koji pravi budžet a ne planira 12-tu plaću budžetskim korisnicima. Nastavit ćemo sa štrajkom i pridržavamo se zakona, a oni su ti koji su nas doveli do ovoga jer nisu s nama htjeli otvoreno pregovarati. Za sada ćemo biti u štrajku svakog dana od 11 do 13 sati - kazao je Memić.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.