SARAJEVO

Mazuta ima za 10 dana, poslije toga grijanje upitno

Iako nadležni tvrde da će sve biti uredu

Z. Ka.

27.1.2015

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama „Toplana“ saopćeno je da glavni grad BiH neće ostati bez grijanja. Kako je rečeno, zalihe mazuta za narednih deset dana stigle su u kotlovnice.

Sada je pitanje hoće li redovne platiše ispaštati zbog nemara Vlade KS, koja ovom preduzeću nije uplatila ni marku u protekle dvije godine.

- Potrebno je sistemski naći rješenje i adekvatnu tarifnu politiku. To ne znači automatsko poskupljenje, već odgovorniji odnos osnivača. Dug „Toplana“ „Sarajevogasu“ je 51 milion KM, a građana „Toplanama“ 80 miliona KM. U narednom periodu neće biti redukcije grijanja - rekao je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Zlatko Petrović.

aida-kadic

Kadić: Moguće poskupljenje

Direktor „Toplana“ Admir Džubur kazao je da, iako su zalihe male, s Vladom rade na tome da nabave tečna goriva da se održi sistem.

- Ako ne bude dodatnog smanjenja plina „Toplanama“, narednih dana ćemo imati stabilno grijanje. Za dalje ne možemo ništa prognozirati. Zavisi od novca - kazao je Džubur.

Međutim, građani su u strahu. Aida Kadić nam je rekla da je upoznata s problemima u vezi s grijanjem te da se najviše plaši mogućeg poskupljenja.

hamed-hodzic

Hodžić: Ne brinu o narodu

Građanin Hamed Hodžić optužio je vlast da ne brine o narodu, što se očituje i u problemu s grijanjem. Kaže da su radijatori često hladni, da sistem nije uređen, a da se sve više priča i o poskupljenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.