SARAJEVO

Kozadra ne da policiji uniformu koja propada u magacinima!

V. d. premijera Vlade KS stavlja van snage odluku

K. KEŠMER

29.1.2015

Neiskoristiva policijska oprema MUP-a KS, koja već godinama propada u magacinima jer ne odgovara standardima, prema svemu sudeći, iako je trebala, neće biti data na korištenje policajcima u Orašju i Goraždu, kojima je hitno potrebna, otkriva „Dnevni avaz“.

Oprema koja je kupljena prije dvije godine, kada je na čelu MUP-a bio Muhamed Budimlić (SDP), nikada nije iskorištena iako je iz budžeta za 1.100 uniformi izdvojeno 1.200.000 KM.

S obzirom na to da ta oprema nije bila podijeljena, sarajevski policajci dobili su novu, a Budimlićeva je lagerovana u magacinima MUP-a, gdje su je nakon dvije godine već i miševi nagrizli.

Budući da u Goraždu i Orašju policajci rade u dotrajaloj uniformi ili je nemaju nikako, za pomoć su se javili MUP-u KS da im donira neiskorištenih 1.100 komada.

kozadra-djozo

Vlada KS je u julu prošle godine odobrila donaciju, ali ona još nikada nije realizirana. Prema dnevnom redu, na današnjoj sjednici Vlade v. d. premijera Muhamed Kozadra (SDA) iz neobjašnjivih razloga tu odluku želi staviti van snage!

Predsjednik Sindikata policije KS Nedžib Đozo kazao nam je da ne postoji objašnjenje Kozadrinog poteza.

- Policiji u Orašju je uniforma uništena tokom poplava, a goraždanski policajci hodaju poderani, jer nisu nabavili opremu već 10 godina. Ali v. d. premijera Kozadra ne želi im pomoći. Očigledno ima nešto protiv policije - ogorčen je Đozo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.