SARAJEVO

Bubica tvrdi da je Direkcija odgovorna

Vijećnici i građani ogorčeni zbog propusta na južnoj longitudinali

F.N.

2.2.2015

Mještani Kovačića i Grbavice razočarani su, jer je gradnjom južne longitudinale onemogućeno skretanje vozilima iz pravca grada prema ulicama Splitska, Banjalučka i Trnovska, kako je to ranije bilo. S druge strane, vozači koji dolaze s Grbavice, a žele skrenuti ulijevo prema nekoliko ulica, moraju ići do Skenderije. 

Građani su se obraćali Općini Novo Sarajevo, na čelu s načelnikom Nedžadom Koldžom (SDA), ali nisu naišli na razumijevanje. I na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća vijećnici su tražili da se ovaj problem što prije riješi. 

Vijećnica Vildana Bešlija kazala je da već na nekoliko sjednica traži odgovor od nadležnih općinskih službi te da građani zahtijevaju da im se ponovo omogući normalno skretanje do njihovih domova. 

Predsjednik Mjesne zajednice Kovačići Mensur Čolaković rekao nam je da će u narednih nekoliko dana organizirati zbor građana, na kojem će se razgovarati o krupnim problemima nasatalim gradnjom longitudinale. 

mensur-colakovic

Čolaković: Zbor građana

- Od samog početka smo nezadovoljni i građani dolaze u Mjesnu zajednicu da se žale. Ne samo da su zatvoreni ulazi u ulice, već su neki pravci potpuno ukinuti. Načelnik im je dao saglasnost da urade kako im je volja, a nas niko ništa nije pitao. Samo prebacuju krivicu jedni na druge i tako nas žele uvjeriti da odustanemo od svojih namjera – rekao je Čolaković. 

Ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica (BPS) kazao nam je da je za ovaj projekt jedino odgovorna Direkcija za ceste KS, na čijem je čelu direktor Adem Zolj. 

- Ako nešto nije urađeno onako kako treba, neka to, onda, Zolj korigira. Direkcija je vodila cijeli projekt i od njih se očekuje odgovornost – rekao je Bubica. 

jusuf-bubica

Bubica: Neka Zolj korigira

Poslali dopis 

Pomoćnik načelnika za komunalne poslove Nijaz Hromo kazao je da su poslali dopis resornom ministarstvu, u kojem su ih obavijestili o ovom problemu.

- Nadamo se da će nam ponuditi neko rješenje – rekao je Hromo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.