SARAJEVO

"Toplane" traže da se neplatišama oduzimaju stanovi, plate i vozila

Zbog neizmirenih računa s mreže isključeno 2.537 korisnika

A. Na.

5.2.2015

Zbog neredovnog plaćanja računa za grijanje preduzeće "Toplane" od 1996. godine do danas od građana Sarajeva potražuje 81,5 milion KM. Od vlasnika stanova kojih, prema evidenciji ove kompanije, ima više od 48.000 potražuje se 71,8 miliona KM, a dugovanja vlasnika poslovnih prostora kojih ima više od 2.500 popela su se na 9,7 miliona KM. 

Prema riječima Ženje Ljubuškića, šefa kabineta direktora "Toplana", zbog neplaćenih računa za grijanje na Općinskom sudu u Sarajevu trenutno su aktivne 162 hiljade prijedloga za izvršenje protiv korisnika stambenog prostora i 6,5 hiljada prijedloga za izvršenje protiv korisnika poslovnih prostora.

- Nakon što iscrpimo sve mogućnosti kao što su slanje opomena, otplaćivanje duga na rate... „Toplane" su prinuđene da od nadležnih sudova zahtijevaju da od neplatiša uzimaju stanove, plate i automobili.

zenja-ljubuskic

Ljubuškić: Aktivni predmeti 
 
Kako bi zaštitili preduzeće također počeli smo i isključivati grijanje građanima koji ne plaćaju ono što koriste. Tako je s mreže trenutno isključeno 2.537 korisnika - ističe Ljubuškić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.