Predstavljanja zastava Evropskog omladinskog olimpijskog festivala

U oganizaciji gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva

E. M.
06.02.2015 11:00

Prvi dio manifestacije promocije zastave zastave Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2017) u organizaciji gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ive Komšića i Nenada Samardžije je završen. Ispred administrativnog centra grads Istočno Sarajevo okupljenim građnima obratili su se Ivo Komšić, Nenad Samardžija i Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH koji su istakli značaj organizacije EYOF-a. Ovaj olimpijski festival bit će održa od 11 do 17 februara 2017. godine u Sarajevu i Lukavici.

- Ovo je početak kampanje u pripremi EYOF-a. Sa ovom zastavom vraćamo u cijelu regiju olimpijske vrijednosti: mir prijateljstvo i pošteno natjecanje - kazao je Komšić.

Sa tour busom delegacija je nastavila put prema palama gdje će boraviti do podne nakon čega će nastaviti svoj put prema Sarajevu.

Građani sarajeva mogu vijdeti olimpijsku zastavu na trgi ispred Katedrale Srca Isusova između 14.05 i 14.25 sati. Krajnja destinacija ceremonije je Olimpijska dvorana "Juan Antonio Samaranch"

Člnovi klizačlih i hokelaških sarajevskih klubova družit će se s građanim Sarajeva na besplatnom terminu koji će trajati danas od 14.30 do 15.30 sati kada će dočekati zastavu Olimpijsku zastavu s kojom će izvesti simbolični performans. 

NA VRH