SARAJEVO

Saloni Vijećnice bit će otvoreni za vjenčanja

Gradska uprava planira poskupiti cijene i ponuditi nove sadržaje

Autor:A. NALO

10.2.2015

Zbog visokih troškova održavanja i enormnih računa za struju, plin, vodu…, administracija Grada se zadugo još neće preseliti u veleljepnu zgradu gradske Vijećnice, kako je to ranije najavljivao gradonačelnik Ivo Komšić.

Plaćanje režija

Naime, samo za plaćanje režija mjesečno je potrebno oko 30.000 KM, što je na godišnjem nivou oko 360.000 KM. Da bi Grad namakao toliki novac, razmišljaju da povećaju cijene ulaznica za obilazak ove kulturno-historijske znamenitosti.

- Na sve načine pokušavamo oživjeti Vijećnicu i vratiti joj onaj prijeratni značaj. Malo-pomalo, otvaramo nove sadržaje. Trenutno je u funkciji muzej, gdje se mogu pogledati zanimljive postavke. Također, dozirano se vrše ulaganja i na sređivanju enterijera, kao i nabavku inventara za organizaciju glamuroznih eventa - kazali su nam iz Grada.

Hram ljepote

Kako su rekli, za sada ne razmišljaju o premještanju administracije, jer smatraju da Vijećnica treba biti prije svega hram ljepote i kulture. Iz ove institucije ponovo obećavaju budućim mladencima da će se uskoro moći vjenčati u Vijećnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.