SARAJEVO

Bećirović: Vlada KS nije htjela uložiti novac u obnovu ledene dvorane

Održana press konferencija

F. N.

16.2.2015

U multimedijalnoj Sali Kantona Sarajevo danas je održana press konferencija na kojoj je menadžment  Kulturno sportskog centra Skenderija i ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica iznijeli činjenice u vezi trenutne situacije u ovom Centru.

Kako je kazao direktor Sekenderije Hajriz Bećirović, najveći problem je napravila Vlada KS, jer nije željele pomoći svom preduzeću.

pomoc-1549

- Tražili smo da budu garant za podizanje pet miliona kojima bi obnovili ledenu dvoranu, ali oni su to vješto izbjegli jer nisu imali interesa od Skenderije. Zbog toga nam je godišnje milion i po maraka propadao. Galerija Ars aevi zaposjela je 2.000 kvadrata a plaća minimalnu cijenu, od mogućih 50.000 KM, oni plaćaju 12.000 KM. Nisam protiv umjetnosti i kulture ali te kvadrate neko mora platiti – kazao je Bećirović.

Ministar privrede KS Emir Hrenovica, rekao je da je u budžetu za 2015. godinu planirano izdvojiti 400.000 na Skenderiju, te dva i po miliona kredita.

- To je sasvim dovoljno sredstava jer kakav je budžet dobro je i toliko izdvojeno. Skenderija je poput neke industrijske zone u koju se trebaju svi uključiti pa i Vlada FBiH. Ne treba držati nikoga ko nije u stanju izmirivati obaveze. Skenderija je gigant koji treba ići dalje – dodao je Hrenovica.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.