SARAJEVO

GRAS DOBIO STRUJU Tramvaji i trolejbusi ponovo rade

Elektroprivreda na sat vremena isključila napon GRAS-u

J. Be. /F. N./A. Š. H.

26.2.2015

Elektroprivreda je uključila električnu energiju KJKP GRAS nakon što je nastao kolaps u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Elektroprivreda je danas tokom dana počela sa isključivanjem struje u objektima koji pripadaju GRAS-u, a u posljepodnevnim satima bio je isključen napon i na tramvajskoj i trolebuskoj mreži.

- Elektroprivreda je iskuljučila napon kompletnom gradskom saobraćaju danas u 14:52, tako da tramvajski i trolejbuski saobraćaj nije u funkciji - potvrdio je za portal "Dnevnog avaza" Dispečer tramvajskog saobraćaja.

Kontaktirali smo i ministra saobraćaja KS Jusufa Bubicu koji nam je kazao da neće prisustovati press konferenciji koja je zakazana za 16 sati, te da on ne može ponuditi nikakvo rješenje u ovakvoj situaciji.

- Već dvije godine govorim da se u ovom preduzeću dešavaju krupne stvari koje ga vode u sve veću dubiozu, stvaraju se hronični gubici. Prvo im je blokiran račun, sada je isključena struja, zanima me šta će biti treće. Davno sam govorio da je stečaj jedino rješenje, jer duguju preko 2 miliona KM, kazao je Bubica.

Bubica je kazao da je kontaktirao direktora GRAS-a Avdu Vatrića i rekao mu da se obrati novoimenovanom premijeru Elmedinu Konakoviću.

- Direktor mi kaže da mu se Konaković nije htio javiti na telefon. V.D. premijera Muhamed Kozarda (SDA) trenutno je u Goraždu da preuzme neku plaketu, a probleme su ostavili meni, kazao je Bubica.

Kako je kazao  direktor GRAS-a Avdo Vatić do obustave električne energije došlo je do zbog neisplaćene fakture za mjesec jauar koja iznosi 150.000 KM. Isključenja struje firmi su počela danas u 10 sati. Ukupan dug GRAS-a prema Elektorprivredi BiH iznosi 2.579.112 KM. 

Uslov da se danas uključi struja je da GRAS do sutra izvrši uplatu od 20.000 KM, a ostatak do 10. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.