SARAJEVO

ViK će morati smanjiti visoke račune za vodu

SAZNAJEMO Danas zasjeda Skupština preduzeća o spornim cijenama

A. NALO

27.2.2015

Članovi Skupštine preduzeća “Vodovod i kanalizacija" na sjednici zakazanoj za danas razmatrat će informaciju Uprave preduzeća o poskupljenju vode u više od 100 zgrada u KS, saznaje „Dnevni avaz".

Udar na džepove

Na sjednici će glavna tema biti kako i zašto je Uprava drastično povećala januarske i februarske račune za vodu hiljadama Sarajlija.  

Također, direktorica ViK-a Hasija Busuladžić, kako nam je rekao izvor blizak Skupštini ViK-a, morat će pojasniti zašto prije odluke Uprave saglasnost nije tražila od nadležnog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS.

Kompletna informacija o poskupljenju vode, odnosno o udaru na džepove građana, nakon što je razmotre nadležni u ViK-u, bit će upućena Ministarstvu i Vladi.

- Ministarstvo će sredinom naredne sedmice analizirati dokumente iz ViK-a i donijeti odluku. S obzirom na to da su visoke račune građanima slali bez potrebne saglasnosti Ministarstva, njihova odluka će, najvjerovatnije, biti poništena - rekao nam je izvor iz Vlade KS.

Šteta građanima

No, naš sagovornik tvrdi da se neće sve završiti na tome. Navodi da će onaj ko bude odgovoran morati odgovarati za nanesenu štetu građanima, a zbog nezakonitog postupanja i podizanja cijene vode.

Poskupljuje voda i u Hadžićima

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići preduzeće „Komunalac" predložilo je povećanje cijena vode u toj općini za čak 12 posto. Direktor "Komunalca" Mujo Fišo rekao je da većinu prihoda od povećanja cijene namjeravaju iskoristiti za rekonstrukciju dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.